Zdroj tohoto článku a samotný test má pôvod presne tam, odkiaľ pochádza technológia POZNIK a to je Slovinsko.
Test prišiel od samotného spotrebiteľa a opisuje v ňom ako otestoval skoré letné jablko v informovanom pohári. Jablká, ktoré boli použité pri teste boli prvé jablká z letného obdobia, ktoré prišli na stôl priamo zo stromu. Jedna vec je istá - strom, ktorý rastie v záhrade v Zagorje, nikdy nevidel postrek, ani proti plesni, ani proti iným škodcom.
Ako píše spotrebiteľ:
Jedno zo šťavnatých jabĺk, ktoré sme nakrájali na štyri rovnaké časti, teda na štyri rovnaké plátky, zostalo na stole vedľa pohárov. Zo žartu a zo zvedavosti sme jeden plátok vložili do informovaného modrého pohára a druhý do obyčajného skleneného pohára a oba poháriky sme odniesli do špajze. Asi preto, že to nebol náš hlavný zámer, tak sme na poháriky zabudli. Až o štrnásť dní sme ich objavili. Keď sme vzali pohár do rúk, hneď na prvý pohľad bol veľký rozdiel medzi týmito dvoma kúskami jablka.
Plátok v bežnom pohári (vľavo) úplne stmavol, zhnil a zakryl sa hrubou vrstvou plesne. Plátok jablka z modrého informovaného pohára (vpravo) zostal viac mumifikovaný ako hnilý.
Plátok z informovaného pohára bol minimálne dvakrát taký veľký, ako ten z obyčajného skleneného a mal na povrchu aj oveľa menej viditeľnú pleseň. Navyše bol väčšinou stále bledý, zatiaľ čo druhý bol úplne plesnivý a hnilý. I9 informovaný pohárik tak opäť dokázal to, čo mu vďaka POZNIK Technológií pripisujeme: Značne brzdí vývoj baktérií a plesní a túto vlastnosť prenáša aj do vody, ktorú do neho nalejeme.
Na prvý pohľad je zjavný rozdiel medzi jablkom v obyčajnom pohári (vľavo) a v informovanom pohári (vpravo).
Zdroj: Magazín Misteriji, Slovenia