Počuli ste už o Keltskej soli?
  • Dátum pridania: 20.01.2022

Veríme, že skôr či neskôr, sa k Vám dostane do pozornosti soľ, ktorej názov hovorí viac o jej samotnom pôvode. Určite viete, že naša činnosť je zameraná na predaj inovatívnych technológií TP Poznik, ktoré pracujú na informačno-energetickej rovine. Uvedomili sme si, že k vode a k životu človeka, sú vo výžive potrebné prvky a elementy, ktoré slúžia pre rozvoj vedomia a zdravia. Preto sme rozšírili predaj produktu, ktorý jednoznačne k vode patrí, v ľudskom tele má dôležitú úlohu, jeho prvky sú pre naše telo veľmi potrebné.

V nasledujúcich riadkoch Vám ozrejmíme, ako a prečo používať Keltskú soľ s ochranou známkou miesta a pôvodu.

Štipka soli nad zlato.

KELTSKÁ SOĽ je skutočne nad zlato, ako tvrdí aj Maruška (Slovenská ľudová rozprávka - Soľ nad Zlato), či súčasná Australská autorka, kvalifikovaná naturopatka a odborníčka na výživu Barbara O'Neill.

Odkiaľ a ako sa k nám dostane?

Keltská soľ, alebo inak šedá soľ, je produktom prírody, slnka a mora. Zbiera sa pomocou 1500 rokov starej keltskej metódy vo Francúzsku v Guérande. Geografická orientácia Atlantiku a klimatické podmienky regiónu hrajú dôležitú úlohu v jedinečnej zmesi minerálov a stopových prvkov a kvalite extrahovanej soli. Je to chránená oblasť, blízko Keltského mora a predstavuje slaništia vybudované na vrstve šedého ílu. Morská voda je postupne privádzaná cez ílovité rybníky, kde sa voda prirodzene filtruje. Postupne zostáva len veľmi slaná voda. Farmári soľ zbierajú ručne, každý deň cez letné obdobie drevenými hrabľami. Guérandská soľ je koncentráciou morskej vody a preto obsahuje menej chloridu sodného.

 

V čom je Keltská soľ jedinečná?

Nie je nijak chemicky čistená ani upravovaná. Uchováva si tak, veľké množstvo minerálov a stopových prvkov vrátane Ca, Mg, Fe, Zn,I, P, K, Mo a iné. Je sušená iba slnkom, vetrom a odparovaním. Pre zachovanie minerálov horčíka (magnézia) je ľahko navlhnutá. Soľ je výnimočná aj tým, že obsahuje najmenej sodíka zo všetkých solí. Kuchári používajú túto soľ pre svoju univerzálnosť a komplexnú chuť. Výživový špecialisti ju odporúčajú pre jej obsah minerálov a stopových prvkov a obsah horčíka. Moja mama si ju obľúbila v kuchyni tiež, je už na dôchodku a cíti jej benefity.

Malé porovnanie s kuchynskou soľou

Kuchynská soľ (rafinovaná), obsahuje dva prvky Na a Cl. Jej chemické zloženie (prostredníctvom zložitých postupov) z nej robia produkt na mieru, praktický pre potravinársky priemysel a spĺňajúci priemyselné špecifikácie. Rafinácia kamennej soli umožňuje získať dokonalú bielu soľ, čím zostáva zložená na 99,99% len z chloridu sodného a teda bez iných prírodných prvkov.

Keltská soľ (Panenská),  je 100% prírodná soľ, úplne nerafinovaná, neobsahuje preto žiadne chemické látky, konzervačné látky ani iné nechcené prísady. Uchováva väčšinu minerálov obsiahnutých v morskej vode, ktoré sú veľmi prospešné pre naše zdravie. Obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov vrátane Ca, Mg, Fe, Zn,I, P, K, Mo a iné. Vlhkosť tejto soli je zvýšená aj vplyvom zlúčenín horčíka, ktoré majú schopnosť naťahovať čiastočky vody zo vzduchu.

Keltská soľ- eshop

 

Ak sa chcete dozvedieť o vhodnosti Keltskej soli, dôležitosti vody, alebo najrýchlejší spôsob ako hydratovať dehydratované telo pomocou malej trošky keltskej soli a vody, pozrite video svetovej uznávanej naturopatky v oblasti zdravia Barbari O'Neill.

Tu si môžete pozrieť ďalšie prednášky zamerané na zdravie od Barbara O'Neill.

Galéria

Buďte hydratovaný
Tím i9 informovaná fľaša